vertical_align_top

Onze dienstverlening

Verzorging en Opbaring

Het verzorgen van de overledene kunnen wij in zijn geheel voor u doen, maar indien u wenst kunt u bepaalde dingen ook zelf, of met behulp van ons doen. Als de omstandigheden het toelaten, kan een overledene thuis worden opgebaard. Veel nabestaanden geven daaraan de voorkeur omdat men dan in de eigen omgeving afscheid kan nemen.

Een thuisopbaring wordt door veel mensen ervaren als een meerwaarde in de moeilijke dagen van afscheid nemen. De begrafenisverzorger van Cura Post Vitam kan u hierin adviseren en begeleiden en stelt ook de middelen beschikbaar om de overledene op passende en juiste wijze thuis op te baren. Wenst men de overledene elders op te baren (soms is thuis opbaren niet mogelijk), dan kunnen wij zorgdragen dat de overledene wordt opgebaard in een kerkelijk centrum of rouwcentrum in de directe omgeving van uw woonadres.

Rouwdienst/koffietafel

De rouwdienst kan worden gehouden in een kerkgebouw, kerkelijk centrum of in een rouwcentrum. Tevens is het in de meeste kerkelijke centra mogelijk een koffietafel of condoleance te laten verzorgen. In een kerkgebouw of kerkelijk centrum voelt men zich veelal wat vertrouwder dan bijvoorbeeld in een rouwcentrum. Bovendien zijn de kosten van een koffietafel of condoleance in de regel hierdoor te beperken.

Rouwvervoer

Cura Post Vitam maakt gebruik van stijlvolle rouwauto’s van het merk Cadillac. Volgauto’s bieden plaats aan 7 personen. De rouwstoet wordt ingehuurd bij Van de Lans en Buscher. In de regel kiest men voor een rouwstoet van zwarte auto’s, maar een grijze stoet of witte auto’s zijn ook leverbaar.

Rouwkaarten

Bij het regelen van een stijlvolle begrafenis komt veel kijken. Te denken valt hierbij ook aan het opstellen, drukken en verzenden van de rouwkaarten. Er kan een keus worden gemaakt uit verschillende soorten rouwkaarten. Het drukwerk wordt verzorgd door Drukkerij Flora uit Lisse. Voordat een rouwkaart definitief wordt gedrukt zal er altijd een drukproef worden gemaakt ter controle en akkoord. Na de begrafenis worden desgewenst de dankbetuigingen door ons verzorgd.

Grafkisten

Cura Post Vitam kan zorgdragen voor grafkisten in verschillende houtsoorten, in lichte en donkere kleuren. Onze begrafenisverzorgers tonen de nabestaanden een map met afbeeldingen van grafkisten, waaruit een keus kan worden gemaakt. De kisten worden gefabriceerd door de Firma Unigra uit Katwijk. Het feit dat de fabriek in ons verzorgingsgebied is gevestigd geeft het voordeel dat ook speciaal uitgevoerde kisten snel kunnen worden geleverd.

Grafmonumenten

Veel nabestaanden voorzien het graf van hun dierbare geliefde van een grafmonument. Een blijvende herinnering aan een dierbare overledene. Bij het bepalen van de keuze voor een grafmonument willen wij de nabestaanden met onze adviezen van dienst zijn. Al jarenlang hebben wij een goede samenwerking met een erkende steenhouwerij Sporken Natuursteen uit Lisse.